Atrapalletres

  • Sessió 2: 8 d’octubre

Aquest dissabte hem donat la benvinguda a un nou company que s’ha unit al grup i que s’apunta a l’aventura de descobrir les vocals. Quina alegria veure el grup créixer! Aquest dissabte no hem parat, hem començat la classe fent el joc de les parelles amb les vocals.

Primer hem identificat què representaven les imatges de les targetes i quina era la primera lletra de cada paraula. Tot seguit, cada infant ha rebut un dels flashcards i havia de trobar el company o companya que tingués la mateixa targeta tot fent-se preguntes.
Després del joc de les vocals, hem volgut centrar-nos en la lletra A. Hem començat dient els nostres noms en veu alta i identificant si tenen la lletra A. Hem descobert que la classe del Atrapalletres hi ha noms que porten un, dues o cap A. A continuació hem escrit el nostre nom en un paper i hem parat atenció a la grafia de la lletra. Després hem escoltat, cantat i ballat la cançó de les vocals de la Damaris Gelabert tot descobrint paraules començant per les diferent vocals. Per últim, hem vist un munt d’imatges a la pantalla digital d’imatges i hem buscat les que començaven amb A.
Molt bona feina Atrapalletres, ens veiem la setmana vinent per descobrir la E!

  • Sessió 3: 15 d’octubre

Seguint amb les vocals, aquesta setmana ens hem centrat en la lletra E. Hem començat cantat de nou la cançó de les vocals de la Damaris Gelabert. Llavors hem identificat vocabulari amb la lletra E a través d’unes targetes i després hem jugat a un memory amb aquestes. Després d’una estona al pati, hem tornat a l’aula i hem buscat paraules amagades que comencessin per la E. Per acabar, hem fet una connexió so-grafia tot buscat quins noms dels alumnes d’Atrapalletres contenen la vocal E.

  • Sessió 5: 12 de novembre

Després de celebrar La Castanyada, hem tornat a l’escola per seguir coneixent les vocals. Primer de tot, hem començat estrenant un registre d’assistència en què cada alumne ha d’escriure el seu nom i que farem servir a cada sessió per
practicar l’escriptura. Després de recordar les vocals treballades fins ara, els Atrapalletres han descobert la vocal “i” tot buscant-la per l’aula. També hem llegit el conte “Xim-Xim” i hem jugat a uns jocs interactius a la pantalla digital. Ens ho hem passat molt bé!

  • Sessió 6: 19 de novembre
  • Sessió 7: 26 de novembre

Avui hem treballat l’última vocal, la U. Hem començat identificant les imatges de coses que començaven amb la lletra, i ja que ara ja coneixem totes les vocals, hem fet un joc de descobrir paraules tot completant els espais per vocals. Els Atrapalletres també ens ho hem passat d’allò més bé fent una sopa de lletres. Al final de la sessió, hem llegit el conte del
“Drac de Banyoles”, ja que un company ha portat a l’aula per llegir plegats, ens ha encantat a tots!

  • Sessió 8: 3 de desembre

Ja és desembre i estem molt emocionats preparant-ho tot per celebrar el Nadal! Muntar l’arbre, decorar les nostres cases, donar la benvinguda al Tió… avui els Atrapalletres han compartit amb la resta com celebren el Nadal a casa seva.
Entre tots hem creat un poema que recitarem el dia de la festa i hem decorat una postal de Nadal.
Ens ha fet molta il·lusió veure el vídeo que ens ha enviat l’Helena des de Catalunya i, tot i que és un viatge llarg, esperem que el Tió arribi aviat a l’Escola Catalana!

  • Sessió 9: 10 de desembre

Seguint amb la temàtica nadalenca, aquest dissabte l’hem dedicat a aprendre’ns el poema de Nadal que recitarem el dia de la festa. També hem seguit practicant la nostra escriptura tot escrivint el nostre nom en el registre d’aula, hem decorat el poema de Nadal, hem escoltat i ballat diferents nadales i hem jugat a jocs interactius de Nadal. També hem rebut una sorpresa, el Tió ha arribat a Londres i ens ha vingut a veure a l’escola! Ha estat molt emocionant anar a buscar-lo i donar-li menjar. A veure si dissabte vinent ens té preparada alguna sorpresa!