1r trimestre

  • 13 de novembre

“Aquest dissabte a la classe dels Atrapalletres ens ha arribat una caixa amb una carta del follet Ullet. Ens ha dit que estava molt preocupat, venia del bosc i havia vist els arbres molt tristos perquè els estaven caient les fulles. Ens hem trobat unes fulles dins la caixa amb lletres, les hem classificades i ens hem adonat que hi havia les 5 vocals. Hem estat parlant de la lletra A, buscant paraules que comencessin amb aquesta lletra, com avió, aranya, Atrapalletres, entre d’altres. Hem après una paraula catalana: Allioli. També hem llegit un llibre d’un ruc que aprenia la lletra A i hem escrit els nostres noms per veure quins d’ells tenien la lletra A i quantes en tenien. Després de l’esbarjo, hem seguit parlant de la tardor, hem llegit un conte i hem fet un dibuix de tot allò que havíem après de la tardor. Ah, i també hem decorat la caixa que ens ha enviat el follet tal i com ens havia demanat a la carta! Ens ho hem passat molt bé!”

  • 20 de novembre

Aquest dissabte els Atrapalletres hem rebut una altra carta del follet, en què ens donava les gràcies per ajudar-lo la setmana passada i on també ens deia què faríem en aquesta sessió. El follet ha amagat uns dibuixos per tota la classe que hem hagut de trobar. Cada un de nosaltres ha trobat un dibuix i ens hem adonat que alguns els eren iguals. Un cop trobat tots els dibuixos, ens hem posat en parelles amb el company que havia robat e mateix dibuix i hem intentat escriure què era el dibuix. Després ho hem ensenyat a la resta de companys i hem apuntat les paraules a la pissarra. Ens hem adonat que totes les paraules començaven amb la lletra E i hem decidit buscar altres paraules que comencessin amb aquesta mateixa lletra.

A continuació hem llegit el conte de l’Ernest. Avui també hem après la cançó de l’Esquirol, hem llegit la lletra, l’hem cantat i hem buscat totes les ‘E’ en la cançó. També l’hem ballada i hem jugat a les estàtues. Ens ho hem passat genial!

  • 27 de novembre

Aquest dissabte a la classe dels Atrapalletres hem estat treballant la lletra ‘i’. Hem vist el conte del punt de la i, que ens explicava per què la lletra ‘i’ porta un punt i que les seves amigues li havien regalat molts barrets. Així que tots hem dibuixat una ‘i’ i li hem dibuixat un barret. També hem estat buscant paraules que comencen amb aquesta lletra i les hem escrites i/o dibuixades als nostres fulls. També hem jugat a un joc de memòria en què hem hagut de fer parelles de paraules amb la lletra ‘i’.

Ens ha agradat molt i tots hem estat molt participatius! Després de l’esbarjo hem seguit parlant de la tardor i hem recordat la cançó de l’esquirol. També hem començat a practicar les nadales per la festa de Nadal i les hem ballades. Tenim moltes ganes que arribi la festa!

  • 4 de desembre

Aquest dissabte a la classe dels Atrapalletres hem creat un bolet tot reutilitzant rotllos de paper de vàter. Hem deixat volar la nostra imaginació tot pintant-los i posant-los-hi un barret, convertint-los en bolets molt realistes! Hem descobert que n’hi ha de molts tipus diferents, i alguns que no podem menjar. També hem estat parlant de la lletra ‘o’, tot llegint un conte molt rodó i buscant paraules que comencen amb aquesta lletra. Per acabar, hem dibuixat una postal de Nadal i hem practicat les nadales que cantarem amb la coral el dia de la festa de Nadal. El Nadal ja s’acosta, quina emoció!

  • 11 de desembre

Aquest dissabte els Atrapalletres i els Patufets ens hem trobat amb el Tió a l’escola! Ens ha arribat una carta, l’hem llegida i ens hem aventurat a buscar els nostre estimat tronc caganer pel pati. Estava amagat sota uns arbustos! Li hem
donat de menjar i l’hem tapat amb una manta perquè tenia fred, el Nadal ja és aquí!

Després de l’aventura, hem tornat a l’aula a classe i hem llegit un conte de fantasmes molt especial. Els fantasmes es convertien en lletres ‘U’, llavors hem pensat paraules que comencen amb aquesta lletra. També hem acabat les
postals de Nadal i hi hem escrit ‘Bon Nadal’, tot un repte! Per acabar, hem fet un joc per aprendre les frases de la cançó del ‘Rabadà’, i hem cantat ‘Fum, fum, fum’. Ja ho tenim tot preparat per la festa de Nadal del dissabte que ve i en
tenim moltes ganes!