3r trimestre

  • 23 d’abril

Hola de part dels Encantalletres!
Aquest dissabte ens hem retrobat després de les vacances de Setmana Santa i ho hem fet en un dia molt especial, Sant Jordi. Quan hem arribat, hem anat cap a la classe i en l’estoneta que hem tingut abans de començar la festa, ens hem estat explicant què hem fet aquestes setmanes que no ens hem vist. Després hem escrit el nostre poema de Sant Jordi, tot descobrint unes paraules entremaliades que s’havien desordenat que havíem d’ordenar perquè el poema tingués sentit.
Després hem anat cap al hall on hem gaudit d’uns tallers molt engrescadors. Ha estat una estona emocionant
que a totes i tots ens apropa a Catalunya en un dia tan especial com el de Sant Jordi.
Esperem que hagueu gaudit molt de la diada, una encanta-abraçada!

  • 7 de maig

Aquest dissabte els Encantalletres hem començat oficialment el projecte d’aquest últim trimestre del curs: farem TITELLES!

Hem iniciat la sessió fent la nostra rutina d’entrada, cantant i ballant les nostres cançons de bona tarda i compartint anècdotes viscudes aquest última setmana. Després hem iniciat el nostre projecte tot treballant la tipologia textual del conte (què és, quines parts té, què trobem a cada part d’un conte, etc.). Ho hem fet tot observant i llegint una fitxa que ens explicava què tenir en compte a l’hora d’escriure un conte.

A continuació hem llegit per primer vegada el conte Un sopar de por de Meritxell Martí Orriols, que ens ajudarà en el desenvolupament del nostre projecte. Ens ha agradat molt, en especial pels personatges i els estrafolaris menús que hi apareixen.

Un cop llegit el conte, hem explicat que nosaltres representarem aquesta conte en forma de teatre de titelles i hem posat fil a l’agulla tot escollint quin personatge ens agradaria fer a cadascú de nosaltres. Després del descans, hem posat a prova la nostra habilitat de crear narracions creatives tot inventant-nos històries. Ho hem fet amb l’ajuda dels Story cubes, uns daus que a cada tirada ens donaven un personatge, un lloc i un problema/trama amb què ens havíem d’inventar un petit conte. Ha sigut molt divertit, ens ha donat l’oportunitat de treballar la comprensió i producció escrita i d’aprendre vocabulari nou. Hem fet volar la imaginació tot creant històries molt divertides que la setmana vinent compartirem amb els companys. Una encanta-abraçada ben gran!

  • 14 de maig

Bona tarda a tothom! Aquest dissabte els Encantalletres hem seguit treballant el nostre projecte de titelles. Després de la rotllana dels xerraires, hem anat al racó de lectura i hem fet una segona lectura més profunda del conte “Un sopar de por”, tot imitant els sons d’alguns monstres de la història, responent a preguntes sobre la lectura i descobrint el significat d’algunes paraules que no enteníem. Algunes paraules noves que hem après són: “comensals”, que és una altra manera de referir-se als convidats del sopar o “viandes” que es refereix al menjar pels convidats però dit de manera més
formal. Després ens hem centrat en l’obra de teatre que estem preparant i ens hem repartit els personatges. Abans del descans hem participat en un parell de jocs interactius que ens han ajudat a desenvolupar la comprensió lectora i la comprensió oral. Els jocs ens feien preguntes sobre el conte i ens proposàvem descobrir els personatges de la història amagats. Ens vam divertir moltíssim ja ens encanten els jocs digitals on hi ha un factor competitiu.

A la segona part de la sessió hem treballat de valent en el guió de la nostra obra i hem parlat dels canvis que volem fer-hi en la relació a l’original (nom dels personatges, menú del sopar…). També hem dissenyat el nostre titella i hem pensat sobre quins materials reciclats ens agradaria utilitzar. I entre monstres i menús estrafolaris, hem passat la tarda de dissabte! Una encanta-abraçada ben forta.

  • 28 de maig

Aquest dissabte, un cop feta la nostra rutina d’entrada de les cançons, hem estat practicant la lectura amb una activitat interactiva sobre la tipologia textual del conte. Després, hem fet l’escriptura creativa d’un conte de forma col·lectiva tot tenint en compte: elements que ha de contenir (personatges, lloc on passa l’acció, problema i solució) i estructura (plantejament, nus i desenllaç).

Seguidament, hem sortit una estona al pati a berenar i jugar lliurement.

Durant l’última part de la classe, hem acabat de preparar els guions les nostres històries, els hem escrit en un full per poder-nos endur a casa i practicar. També hem reunit tots els materials reciclats per tal de començar a crear les titelles a la pròxima sessió. Abans de marxar a casa, hem escoltat una cançó molt especial que cantarem a la festa de Sant Joan.

“I vet aquí un gos i vet aquí un gat, aquesta classe ja s’ha acabat”.

  • 11 de juny

Aquest dissabte els Encantalletres hem gaudit d’una sessió d’allò més creativa!

Abans de posar-nos en marxa hem estat practicant la cançó de Sant Joan tot jugant a un joc interactiu molt divertit on havíem d’omplir els espais en blancs amb les paraules que faltaven a la lletra de la cançó.

Avui hem començat a fer les nostres titelles, tot utilitzant brics de llet, oueres, rotllos de paper del vàter, neteja pipes, goma Eva, pintures i retoladors de colors, hem creat unes titelles molt divertides que la setmana vinent esperem poder acabar.

  • 18 de juny

Aquesta setmana els Encantalletres hem treballat de valent! Som a la recta final del curs i com sabeu estem preparant una obra de titelles amb molta il•lusió. Dissabte vam començar la sessió compartint anècdotes sobre la setmana i a continuació vam explicar que faríem i vam posar fil a l’agulla!
Primer de tot, vam dibuixar els menús especials pels nostres monstres, els quals són personalitzats i han sigut inventats individualment per cada infant dels Encantalletres.
Seguidament, alguns Encantalletres vam escriure el nostre guió per endur-nos-el a casa i poder practicar i la resta vam seguir preparant les titelles (retallant, pintant, folrant capses de cereals, enrotllant parts del cos amb neteja pipes de colors, etc.).
Hem descobert que som uns artistes i que tenim molta imaginació i per això ens estan sortint unes titelles fantàstiques! Entre titella i titella, algun alumne/a ja va començar a practicar i a gravar el seu guió. Va ser una sessió molt productiva!