3r trimestre

  • 23 d’abril

Aquest dissabte ha estat el primer dia del tercer trimestre i hem celebrat Sant Jordi a l’escola. Hem fet una hora de classe, en la qual ens hem explicat com ens han anat les vacances de Setmana Santa i què hem fet durant aquestes. Després hem jugat a un memory i hem fet uns mots encreuats tot sobre Sant Jordi. A la segona part de la tarda
ens hem reunit a tota la comunitat educativa per celebrar la festa de Sant Jordi.

  • 7 de maig

Aquest dissabte hem començat el projecte trimestral: Creem un còmic. Com a introducció, hem parlat de què és un còmic i hem compartit quins còmics hem llegit amb anterioritat i quins són els nostres preferits. A continuació hem descobert quins elements té el còmic i hem analitzat un còmic basat en els elements que hem treballat. Finalment, un alumne ha portat i compartit els seus dos còmics preferits. Ens hem quedat amb ganes de treballar més a fons el còmic, la setmana que ve seguim!

  • 21 de maig

Aquest dissabte hem seguit amb el nostre projecte del còmic. Primerament, hem acabat els nostres esborranys, ens el quals hem inclòs el títol del nostre còmic, els personatges, el lloc on succeeixen els esdeveniments i un resum de la història. Seguidament, hem fet les fitxes dels nostres personatges i els hem dibuixat. A continuació hem mirat un vídeo que ens ha ajudat a entendre com dividir la nostra història en vinyetes. Per finalitzar hem jugat un altre cop al joc dels camps semàntics i ha sigut molt divertit. Aquesta vegada ho hem fet amb les categories d’esports i de peces de roba.

  • 28 de maig

En aquesta sessió hem organitzat en vinyetes la nostra història. Per això, hem visualitzat un vídeo que ens ha explicat de què depèn utilitzar vinyetes grans o petites. A partir d’això, hem fet l’esborrany de l’esquelet del nostre còmic. També hem dibuixat en brut el nostre còmic per així tenir tot clar quan fem la versió final.

L’última part de la sessió l’hem dedicat a descobrir i llegir la lletra de la cançó que cantarem per Sant Joan.

  • 11 de juny

Aquest dissabte els Pispalletres hem començat escoltant i cantant la cançó que cantarem juntament amb la London Catalan Choir el dia 25 de juny. Seguidament, hem fet una activitat en la qual havíem d’omplir els espais en blanc de la lletra de la cançó amb les paraules adequades. Ens ha agradat molt l’activitat!

Després, hem dedicat la resta de la sessió a començar a fer el nostre còmic. Hem fet les vinyetes tot dibuixant i escrivint part dels diàlegs. Per finalitzar, hem jugat al joc de paraules encadenades i ens ho hem passat molt bé!

  • 18 de juny

Aquest dissabte els Pispalletres hem avançat el nostre còmic i ja molts de nosaltres l’estem passant a net. Ens estan quedant molt bé! Avui també hem practicat la cançó que cantarem la setmana que ve i finalment hem fet una dinàmica per fomentar l’expressió oral tot fent-nos preguntes entre companys.