1r trimestre

  • 13 de novembre

“Quines ganes teníem de tornar a veure els Patufets! Després de celebrar la Castanyada, aquest dissabte l’hem dedicat a conèixer-nos una mica millor entre tots. En arribar ens hem saludat cantant la nostra cançó de benvinguda i li hem dit hola a en Patufet entre petons i pessigolles. Quan ha arribat l’hora de berenar hem dit adéu a les famílies que ens havien acompanyat una estoneta. Quin menjar tan bo han portat tots els Patufets! Després de berenar hem tingut una estona per jugar als diferents racons a l’aula: animals salvatges, cuidant els nadons, racó de dibuix, racó de lectura… abans de sortir al jardí i gaudir de l’aire lliure. En tornar a l’aula primer hem decorat una medalla on hi escriurem el nom de cadascú i després hem parlat de com teníem els nostres cabells, de quin color eren… i els hem dibuixat per representar-nos a nosaltres mateixos. Per acabar la sessió vam veure la història de ‘Els Tres Porquets’ al web ‘Una mà de contes’. Que bé que ens ho hem passat!”

  • 20 de novembre

“Un dissabte més ens hem reunit a l’escola! Aquesta vegada, en Patufet ens esperava amb moltes ganes per fer una sessió plena de moviment! Després de saludar-lo i cantar la nostra cançó de benvinguda, hem llegit el conte de l’elefant Elmer. Que bé saben tots els colors els Patufets! 

Després hem berenar tots junts i ens hem preparat per sortir al pati. Com ens agrada jugar a l’aire lliure! Després del descans, hem anat a la zona de gespa del pati a fer una activitat que combinava moviment i comprensió oral. Ens ho hem passat molt bé tot movent-nos de diferents maneres: fent passes de gegant, saltant amb els peus junts com conills, saltant de costat com crancs, corrent com guepards… També hem après vocabulari sobre la nostra vestimenta i els colors, basant-nos en les premisses donades per les mestres. Per exemple, si les mestres deien: ‘Portes posats pantalons blaus? Els que complíssim la premissa havíem de situar-nos dins un cèrcol situat a terra, i si no era el cas, havíem de quedar-nos quiets com estàtues. 

En retornar a l’aula hem cantat una cançó d’en Mic sobre els colors.

A continuació ens hem dibuixat amb la roba que portàvem posada aquell dia tot recordant les premisses del joc. Després hem seguit llegint el  llegir el conte de Fox’s socks. En els últims 5-10min de la sessió hem fet el tancament de la sessió tot relaxant-nos escoltant el conte de la Ventafocs a través del web Una mà de contes

  • 27 de novembre

Avui els Patufets hem estat parlant sobre la nostra família. Primer hem conegut la història dels Large, una família d’elefants d’allò més divertida. Després hem berenat i a continuació hem fet volar la nostra imaginació tot participant als racons de lectura i joc simbòlic. Després hem sortit al pati una estona i feia molt fred! Sort que anàvem tots ben abrigats!

Al tornar a l’aula, hem vist a través de la pantalla, fotografies de les nostres famílies i hem estat parlant sobre cada una d’elles, quins membres la formen, com es diuen, etc. Després hem fet un dibuix sobre la nostra família tot seleccionat aquells membres que formen a través d’unes imatges retallades. Hem pintat els dibuixos i els hem enganxat tot fent un collage. Com a cloenda de la sessió, hem  escoltat la història de la girafa Fari.

  • 5 de desembre

El desembre ja ha arribat i amb aquest l’ambient nadalenc. Avui hem parlat sobre el Tió, alguns Patufets ens han explicat que a casa li donen diferents fruites per menjar (mandarines, taronges, plàtans…) i que el tapen amb una manta
perquè no agafi fred… Què bé saben cuidar-lo! A l’aula també hem cantat la seva cançó.
Després del descans, hem escoltat la cançó del Rabadà i l’hem practicada una mica de cara al concert. També hem pintat amb ceres uns dibuixos de Nadal que formaran part de la postal nadalenca que estem creant en col·laboració de
la resta de grups de l’escola. Què bé ens ho hem passat… som uns artistes!
Al final de la sessió, els Patufets han demanat tornar a escoltar el conte dels Tres Porquets ja que n’havien gaudit molt en la sessió anterior.

  • 11 de desembre

Avui hem tingut una visita inesperada a l’escola, el Tió ens ha fet una visita! Tot i així no s’ha deixat veure fàcilment, ha estat tota una aventura trobar-lo! Tot i que plovia una mica, ens ho hem passat d’allò més bé cridant el seu nom pel
pati per veure si apareixia. Al final hem decidit cantar la seva cançó i ha funcionat! L’hem trobat i li hem donant una pila de menjar per tal que al Nadal cagui un munt de regals.
Al tornar a l’aula hem fet dues manualitats. Hem fet un dibuix lliure sobre el Nadal i/o pintat un d’establert, els quals formaran part de la postal de Nadal d’aquest any de l’escola. També hem creat el nostre propi Tió tot decorant la seva manteta, enganxat-li una cara i uns ulls i dibuixant-li un gran somriure. Tots els Tions han quedat preciosos.