Llibres recomanats Sant Jordi 2018

Benvolguts pares, com cada any, us oferim una llista de llibres recomanats per Sant Jordi. Aquest any, hi ha novetats editorials i clàssics reeditats amb motiu de l’Any Pedrolo, Bertran, etc. Agraïments a l’Ester Pou per la seva contribució!

Novetats infantils

Què llegim aquesta nit? En aquesta pàgina del diari Ara hi trobareu els darrers títols per a nens de totes les edats i podreu accedir a altres articles sobre literatura infantil.

Especial Sant Jordi 2018: una selecció de llibres de literatura infantil i juvenil. Aquest article de Vilaweb proposa una selecció de novetats de llibres per a infants i joves, per edats i temàtica.

Novetats per adults

La força d’un destí, Martí Gironell
Premi Ramon Llull 2018, narra la vida de pel·lícula de Ceferino Carrión, d’origen càntabre i criat a Catalunya, convertit a Jean Leon als Estats Units dels anys cinquanta, amic de les principals estrelles de Hollywood de l’època i que va acabar fundant un celler de fama internacional al Penedès.

Mare de llet i mel, Najat El Hachmi
L’autora de L’últim patriarca (premi Ramon Llull 2008) i La filla estrangera (premi Sant Joan 2015), tanca ara un tríptic molt personal amb Mare de llet i mel (Edicions 62), on dona veu a les dones de la generació de la seva mare, que va formar part de la primera onada d’immigrants marroquins que van arribar a Catalunya fa 30 anys.

La fugida d’Urània, Susanna Rafart
Segon títol de “Matar el monstre”, una col·lecció d’autors contemporanis que inclou set novel·les de set autors diferents i que tenen en comú la ciutat de Barcelona, els 200 anys de la publicació de ‘Frankenstein’, de Mary Shelley, i un mateix personatge misteriós que apareix a totes les obres i va evolucionant.

La memòria de l’arbre, Tina Vallès
Novel·la guanyadora del Premi Anagrama 2017, aconsegueix col·locar el lector en la pell d’un nen que parla de la transmissió dels records, de com es fabriquen i com es conserven, d’on es guarden i com es poden perdre.

Jo sóc aquell que va matar Franco, Joan-Lluís Lluís
Últim Premi Sant Jordi, és una ucronia en la qual es parteix de la base que Espanya i el règim franquista victoriós a la Guerra Civil entren a la Segona Guerra Mundial al costat de Hitler.

La fugitiva, Blanca Busquets
Una de les nostres autores més internacionals torna amb la història d’una dona sola a Sarrià i les relacions en un món sempre canviant, una nova indagació sobre la solitud.

La ciutat cansada, Maria Cabrera (poesia)
Premi Carles Riba 2016, La ciutat cansada és el relat poètic d’un esgotament. De les relacions, l’amor, les emocions i els pensaments recurrents que, com les llambordes gastades pel frec dels passos, perden el gravat i els contorns. O un plany pel sentiment que es vincla, esgotat per l’excés. I és, també, una oda singular a una ciutat, i als carrers per on aquesta emoció lenta, feixuga, avança.

Permagel, Eva Baltasar
Protagonitzada per una “dona jove, lesbiana i amb tendències suïcides, amb una mirada sobre la família i sobre el propi cos que sotraga”.

Reedicions

La mort i la primavera, Mercè Rodoreda
Incerta Glòria, Joan Sales
La terra prohibida, Manuel de Pedrolo
Paradisos oceànics, Aurora Bertrana