Nadal 2017

Aquest any les famílies i l’equip de l’Escola Catalana hem celebrat el Nadal amb dues festes ben sonades. Aquí us en fem cinc cèntims.

16/12 Festa de Nadal a l’Escola Catalana

El darrer dia de classe d’aquest trimestre ens ho vam passar la mar de bé. Després de donar força menjar al Tió, el vam deixar descansar sota una manta per tal que pogués pair tot el que havia menjat. Mentrestant, tots els nens i nenes van estar a classe amb les seves mestres i companys parlant del Nadal, aprenent versos i nadales i també acudits i endevinalles.

La festa va començar al hall de l’escola amb el vers dels Patufets: “Per Nadal, un petó i un regal!”.

Patufets Nadal

A continuació els Atrapalletres ens van dir el seu vers de Nadal:

Atrapalletres Nadal

Quan va ser el torn dels Encantalletres, vam haver d’endevinar tot un seguit de personatges i tradicions nadalenques, com per exemple: Per les festes de Nadal, em trobaràs al pessebre. Busca’m, estic amagat, però acosta’t amb el nas tapat. Qui sóc?*

I finalment els Pispalletres ens van fer riure amb els seus acudits: Com serà el Nadal a Anglaterra després del Brexit? **

I això no va ser tot… El Tió feia estona que paia, i el vam haver de fer cagar. I quantes coses que van sortir de sota la manta!

Per acabar la festa i mentre berenàvem amb torrons i brindàvem amb cava, vam fer el sorteig de la llumineta de Nadal. Gràcies a tots el qui vau participar i als qui van fer donacions per ajudar-nos a recaptar £95!

Agraiments llumineta 17

*El Caganer!    **No hi haurà cols de Brussel·les!

9/12 Catalan Christmas Party

La primera celebració del Nadal, el dia 9 de desembre al Parkview Academy, va ser la trobada organitzada per totes les entitats catalanes a Londres. Des de primera hora de la tarda, tots els nens i nenes van poder participar en els diferents tallers de manualitats organitzats per l’escola, retallant i pintant dibuixos, decorant felicitacions, i creant bonics arbres de nadal. Tots plegats vam crear un Arbre dels desitjos per les festes i l’any nou i vam passar una molt bona estona fent cagar el Tió. Però el més especial de la tarda va ser potser la visita de la Pilarín Bayés, entranyable il·lustradora catalana que va fer contents petits i grans amb els seus dibuixos, històries i cançons. Gràcies Pilarín! Aquí us deixem algunes imatges.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Però encara hi va haver més… També vam poder berenar una xocolata desfeta boníssima i animar els Castellers of London durant la seva emocionant actuació. La festa va continuar fins tard amb més actuacions, música i una divertida Quina de nadal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Feliç 2018!